Historický bytový dům na ulici Pod Kosířem, Prostějov

Cena: 9 990 000 Kč
Financování:na hypotéku za 43 027 Kč měsíčně
Druh: rodinný dům
Typ: prodej
Okres: Prostějov
Lokalita: Prostějov
PENB: G
Aktualizace: 14.05.2024 03:04
Číslo zakázky: 6525840
Stav: nutná rekonstrukce
Zastavěná plocha: 190 m2
Výměra pozemku: 303 m2
Počet pater: 2
Garáž: ano
Nabízíme bytový dům na ulici Pod Kosířem v Prostějově. Jedná se o krásný historický dům v širším centru města Prostějov, který je vhodný jako vícegenerační bydlení nebo předělání na bytový dům až o pěti jednotkách. V domě jsou aktuálně tři samostatné byty.

V přízemí se nachází byt 3+1. Byt má malou vstupní chodbu, dva neprůchozí pokoje a prostorný obývací pokoj. Jsou zde udělané nové rozvody elektřiny.

Dále se v prvním podlaží nachází garáž na jedno auto, byt 1+1, který prošel částečnou rekonstrukcí. Společná místnost sloužící jako sklad a vstup na zahradu a do sklepa.

V celém druhém podlaží je byt 5+1 s prostornou terasou. Ten se skládá ze 4 průchozích pokojů a kuchyně, které tvoří původní byt. K nim byla přistavěna prosklená pracovna směrem od zahrady domu, z které je i vstup na terasu. V této části se nacházejí i dvě komory a koupelna.
Podkroví je velmi prostorné a vhodné na vybudování dalšího bytu. Střecha byla zrekonstruována cca před 20 lety.
Dům je z 1 podsklepený, sklep je rozdělen na čtyři menší místnosti a dá se tak oddělit k využívání pro jednotlivé byty a nebyl využit ke komerčním účelům. Za domem se nachází dvůr se zahradou. Je zde i přístřešek sloužící k uskladnění věcí.

Dům prošel několika rekonstrukcemi. Cca před 8 lety byla vyměněny všechna topení. V roce 2008 byla vyměněna většina oken a v roce 2003 již zmíněná střecha. Ve spodním bytě jsou nové rozvody elektřiny, v horním bytě jsou ještě původní s vyměněnými pojistkami.

Dům se nachází v klidné jednosměrné ulici s bezproblémovým parkováním před domem. Z domu je dobrá dostupnost do centra ale také na městský okruh. Nedaleko se nachází také místní vlakové nádraží, u kterého je i pobočka pošty. Na rohu ulice se nachází malý obchod s potravinami. Na konci ulice se nachází mateřská školka a ve vzdálenosti cca 600 m také základní škola, zimní stadion ale i další sportoviště jako velodrom a tenisové kurty.
Realitní makléř:

Petr Kořínek
tel: 420 538 728 645

Vámi vyplněné údaje budou odeslány elektronickou poštou realitní kanceláři inzerující tuto nemovitost. Pro jiné účely nebudou vámi zadané údaje zpracovány, na serverech realityčechy.cz a realitymorava.cz nebudou údaje uloženy.

Zobrazeno: 40 x
Copyright © 2005-2024 EuroNet Media s.r.o. Desktop