TOP nabídka-větrný mlýn přebudovaný na bydlení

Cena: 6 240 000 Kč
Financování:na hypotéku za 26 875 Kč měsíčně
Druh: rodinný dům
Typ: prodej
Okres: Prostějov
Lokalita: Suchdol
PENB: G
Aktualizace: 16.04.2024 22:22
Číslo zakázky: 6444340
Stav: výborný
Vlastnictví: osobní
Zastavěná plocha: 136 m2
Výměra pozemku: 907 m2
Počet pater: 2
Elektřina: 220
Vodovod: obecní
Kanalizace: ano
Plyn: ano
Topení: ano
Parkoviště: ano
-*- Vhodné i pro investici na případné krátkodobé pronájmy -*-

Větrný mlýn holandského typu, který od roku 1842 hrdě stojí na kopci v severovýchodní části Jednova v nadmořské výšce 525m. Obec Jednov se nachází v Drahanské vrchovině v okrese Prostějov a nabízí základní občanskou vybavenost.

Větrný mlýn byla původně třípatrová válcová zděná stavba postavena z lomového kamene. Výška zděné části je osm metrů, průměr šest metrů, výška kuželové střechy 3,2 metry. Mlýn byl založen v v polovině 19. století a po roce 1933 byl původním majitelem prodán a nový majitel jej následně upravil na obytnou budovu (aktuálně na katastru vedeno jako "rodinný dům"). V poslední době sloužil převážně k rekreačním účelům.

Vytápění je ústřední plynové (pro 1. podlaží/přízemí) - nové rozvody v mědi, kotel v koupelně, v patře je topení lokální na tuhá paliva. Napojení na inženýrské sítě - plynovod, vodovod, elektřina, kanalizace řešena septikem (předběžně řešeno napojení na kanalizaci), přípojka internetu - optický kabel.

Střecha je v dobrém stavu - krovy dobré, krytina plechová nad kruhovou stavbou a pálená taška nad obytnou částí, okna dřevěná dvojitá kastlová, dveře dřevěné masivní, podlahy dřevěné + dlažby. Mlýn zdobí kolo větrného kola o průměru cca šest metrů. Jedná se o nejzachovalejší větrný mlýn na Konicku.

Obec Jednov se nachází 8km od městečka Konice (kde je veškerá občanská vybavenost) a 25km od statutárního města Prostějov, stejně daleko je i do města Boskovice, a 33km případně do krajského města Olomouce. V letních horkých dnech můžete dojet na kole na 4km vzdálené a regionálně oblíbené koupaliště na Stražisku, kam je i vlakové spojení. Obec Jednov nabízí základní občanskou vybavenost - cca 60m od mlýna stojí mateřská škola a naproti ní je sportovní a dětské hřiště, u školky je zastávka několika autobusových linek, cca o 100m dále je obchod COOP a naproti obecní úřad a Česká pošta. Na menší návsi najdete i kontejnery na tříděný odpad a v neposlední řadě také poutní mariánský kostel zbudovaný v letech 1763 až 1765.

Velmi vřele doporučuji pro zájemce, kteří hledají něco vyjímečného.

Volné ihned po prodeji, lze financovat hypotečním úvěrem, který pro vás zajistíme bezpečně a za nejvhodnějších podmínek.
Realitní makléř:

Marika Štěpánková
tel: 776 113 559

Vámi vyplněné údaje budou odeslány elektronickou poštou realitní kanceláři inzerující tuto nemovitost. Pro jiné účely nebudou vámi zadané údaje zpracovány, na serverech realityčechy.cz a realitymorava.cz nebudou údaje uloženy.

Zobrazeno: 322 x
Copyright © 2005-2024 EuroNet Media s.r.o. Desktop